Roihuvueren Käpy & Kantarelli jakaa ruokaa, juomaa, matkailua ja elämää kaupungissa ja vähän maallakin. Reseptini ovat kotikokeille, jotka eivät omista mittalusikoita ja osaavat lukea minun välillä ranskalaisilla viivoilla heittämiä reseptejä. Matkavinkkini niille, jotka jakavat puolestaan omansa minulle.

perjantai 11. toukokuuta 2012

Roihuvuoren Käpy ja Kantarelli iskee sämpylällä viiskulmaa

Pursari ja mun munkit.
(kuva Petteri Lehtinen)

Punavuoren ytimessä, viiskulmassa toimistoaan pitävä Grillifilmi aloitti mainion perjantaitapahtuman, jossa tavataan asiakkaita rennon perjantailounailun merkeissä. Sain kunnian suunnitella tapahtumien menut, eli miettiä mitä grilliruokaa oikeasti halutaan syödä. No tässäpä ensimmäinen menuni:

Pulled BBQ pork sliders w/avocado, cheddar & all the fixin's (eli ylikypsää possua BBQ-kastikkeessa kaikilla mausteilla)
Perunankuorisipsejä
Pursimiehen pikkelsiä
Burgereien väliin ei sovi laittaa kuin French's sinappia ja Heinzin ketsuppia, ettäs tiedätte.
(kuva Petteri Lehtinen)
Voi kunpa suomessa saisi kaupoista valmiita miniburgersämpylöitä, niin tällaisen kaltaiseni surkean leipurin ei tarvitsisi vääntää niitä itse! Mutta pakko sanoa, että viime öiset tunnit Vantaan keittiöllä olivat tuottoisia ja voisin vieläpä kehua, että jos en vielä ole uudenmaan, niin ainakin roihiksen paras burgerkokki *paukuttelee henkseleitään*.

Perunankuorisipsit ovat vanha suosikki lapsuudesta, opin tekemään niitä ala-asteella eräästä lasten keittokirjasta, mutta alla on mun resepti Köyhät Ritarit kirjasta. Enkä voi olla tämänkään reseptin kohdalla painottamatta liikaa sitä, että jokainen uuni on oma persoonansa, joten älä liikaa takerru uunin lämpötiloihin. -Esimerkiksi tänään paistoin uudella keikkauunillani sipsit 200 asteessa (koska termostaatti ei sen kuumemmaksi mene) ja niistä tuli herkullisia. 

PERUNANKUORISIPSIT (6:lle)

2 kg rosamundaperunoita
oliiviöljyä ja suolaa

Kuori perunat pienellä keittiöveitsellä hyvin paksusti, eli niin, että saat perunasta n. kolme milliä paksuja, laastarin kokoisia kuorilastuja. Kuoritut perunat voi laittaa kulhossa jääkaappiin kylmällä vedellä peitettyinä ja käyttää seuraavana päivänä vaikka sosekeitossa. Levitä kuoret uunipellille leivinpaperille ja pirskottele päälle öljyä. Lämmitä uuni 180°c ja paahda perunankuoria tässä asteessa ensin 10 minuuttia. Nosta pelti uunista, säädä lämpötila 220°c ja kääntele kuoria. Laita pelti takaisin uuniin ja paahda, kunnes kuoret ovat rapeita ja tumman kullan värisiä. –Tätä vaihetta kannatta odottaa uuninluukun äärellä, kuoret saattavat palaa nopeasti! Suolaa valmiit perunankuoret ja tarjoa dipin kanssa. Voit valmistaa kuoret myös edellisen aterian uuniperunoiden ylijääneistä kuorista, silloin riittää suikalointi lastuiksi ja paahtaminen 220 asteessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti