Roihuvueren Käpy & Kantarelli jakaa ruokaa, juomaa, matkailua ja elämää kaupungissa ja vähän maallakin. Reseptini ovat kotikokeille, jotka eivät omista mittalusikoita ja osaavat lukea minun välillä ranskalaisilla viivoilla heittämiä reseptejä. Matkavinkkini niille, jotka jakavat puolestaan omansa minulle.

torstai 4. elokuuta 2011

Eilisen horoskoopit ja risotot

Risotto on easypeasy ruoka valmistaa ja herkullista kuin mikä, mutta on sarjassa niitä, jotka eivät parane yön yli jääkaapissa. Jos olet valmistanut hyvää risottoa (esim. parsarisoton) ja sitä jää seuraavalle päivälle yli, pitää sille oikeasti tehdä jotain muutakin kuin iskeä mikroon ennen syömistä. -Risotosta tulee nimittäin uudelleen lämmitettynä jäysteistä puuroa.

Tässä yksi hyvä kikka tehdä eilisistä aivan uutta ruokaa:

                Paistetut vihannekset valkoviinin ja riisin kera


  • eiliset risotot (kuvassa tatti-kuivamakkararisottoa)
  • paprikaa
  • fenkolia
  • munakoisoa/kesäkurpitsaa
  • sipuli
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • parmesania
  • oliiviöljyä
  • (pippuria, suolaa)

Leikkaa vihannekset hyviksi suupaloiksi, myös sipuli. Kuumenna oliiviöljyä wokissa tai pannussa ja paista vihannekset, kunnes ne saavat väriä. Vihannekset saavat jäädä raaoiksi. Lisää pannuun valkoviini ja vesi ja anna kiehua minuutin verran kannen alla. Lisää sitten risotto ja sekoita kylmän risoton rakenne rikki ja anna ruoan lämmetä kauttaaltaan. Mausta tarvittaessa mustapippurilla ja suolalla. Annostele ja rouhi päälle parmesania. Joo ja lorota päälle vähän oliiviöljyäkin, se on terveellistä!

Tässä ruoassa saa olla vihanneksia enemmän kuin riisiä, näyttää nätimmältä ja on terveellisempääkin. Kuvan ruoassa on siis mun jääkaapin sisätltöä, mutta muita ruokaan sopivia vihanneksia voisi olla esim. kesäkurpitsa, retiisi, punasikuri ja sienet - ja oioi, siis yksi tai kaksi kuivattua birdseye chiliä paistumaan vihannesten kera tekee tästä yht'äkkiä Sisilialaisen!

Leijona (3.8.2011) sivustolta Astro.fi
Vaikka saatatkin olla tänään hyvin innostunut jostakin sinulle esitetystä ideasta, niin koeta säilyttää mahdollisimman realistinen ote asiaan. Sinulla on Neptunuksen haasteellisen kulman vuoksi taipumsta ylioptimistisuuteen. Pidät helposti itsestään selvinä asioita, jotka eivät sitten olekaan totta. 

1 kommentti:

  1. Kuvan ruoassahan on siis tietenkin myös kirsikkatomaatteja, jotka puolitin ja lisäsin ruokaan samalla kun lisäsin riisinkin.

    VastaaPoista