Roihuvueren Käpy & Kantarelli jakaa ruokaa, juomaa, matkailua ja elämää kaupungissa ja vähän maallakin. Reseptini ovat kotikokeille, jotka eivät omista mittalusikoita ja osaavat lukea minun välillä ranskalaisilla viivoilla heittämiä reseptejä. Matkavinkkini niille, jotka jakavat puolestaan omansa minulle.

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Melonimehua kesän kunniaksi

Kehitin raikkaan kesämehun, koska nyt voi alkaa jo suunnittelemaan  tulevan suven juhlia. Tai minun kohdallani itseni hemmottelua. Ostin itselleni kukkiakin. 
Tähän reseptiin tarvitset muhkean melonin ja päivän verran keittiön pöydällä kyspyneen, mehukkaan verigreipin. Jääkaappikylmä prosecco ei ole myöskään pahitteeksi, muttei välttämätön. 

VESIMELONIJUOMA
  • n. 1,5kg vesimelonia
  • 1 verigreippi
  • (1rkl sokeria)
  • (kylmää vettä)
  • jäitä 
  • koristeluun basilikanlehtiä tai oman puutarhan ruusun terälehtiä

Kuori vesimeloni ja lohko paloiksi. Kuori myös verigreippi, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenet. Soseuta blenderissä. Saatat joutua lisäämään kylmää vettä blenderiin, että hienonnus käynnistyy (riippuu ihan blenderistäsi ja hedelmien kypsyydestä). Siivilöi juoma kannuun. -Tähän sopii mainiosti suppilo, jonka olet vuorannut harsokankaalla niin, että kangasta yltää reilusti suppilon reunojen yli. Pusristele hedelmämehusta loputkin mehut irti kääntämällä kankaan reunat hedelmälihan ylle palloksi ja rutistamalla sitä puhtain käsin. Maista mehu ja lisää tarvittaessa makusi mukaan hienoa sokeria.

Sekoita mehua ennen tarjoilua, hedelmäliha ja vesi erottuvat jääkaapissa. Lisää mehuun jäitä reilulla kädellä ja koristele juoma halutessasi basilikan lehdillä ja kukkasilla. Piristyksen mehuun saa lorauksella proseccoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti