Roihuvueren Käpy & Kantarelli jakaa ruokaa, juomaa, matkailua ja elämää kaupungissa ja vähän maallakin. Reseptini ovat kotikokeille, jotka eivät omista mittalusikoita ja osaavat lukea minun välillä ranskalaisilla viivoilla heittämiä reseptejä. Matkavinkkini niille, jotka jakavat puolestaan omansa minulle.

tiistai 10. huhtikuuta 2012

On se tekniikka ihmeellistä..

Taannoisella ulkomaanmatkalla törmäsin moneen otteeseen siihen, miten futuristiseksi on homma mennyt. Vaikka meillä ei suomessa ole vielä NFC:llä maksamista käytössä, jo Kluuvin yläkerran kahvilassa olen bongannut iPad-kassan, mutta kattokaas kuinka pitkällä oli systeemit ameriikan maalla :

Tämä oli kahvilassa New Orleansissa. Ennen allekirjoitusta valittiin kolmesta prosenttiluvusta haluamansa määrä tippiä ja ruudulle laskettiin valmiiksi lopullinen summa tippeineen ja arvonlisäveroineen. Sitten allekirjoitus sormenpäällä.

Toivottavasti näitä nähdään pian suomessa lisää. Laitteet säästävät tilaa, ovat liikuteltavia ja toisin kuin kaskaat reskontrasoftat, pienyrittäjän ei tarvitse rahallisesti tehdä niin suurta alkupanostusta. Ja jos näitä nähdään täällä, toivottavasti niihin tulee tuo tipin antomahdollisuus. -Jos ei lasketa ravintoloita, harvassa kahvilassa annetaan mahdollisuutta lisätä kortilla maksaessa huomaamattomasti tippiä. Tuskinpa moni myyjä sitä osaisi edes maksupäätekoneella tehdäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti