Roihuvueren Käpy & Kantarelli jakaa ruokaa, juomaa, matkailua ja elämää kaupungissa ja vähän maallakin. Reseptini ovat kotikokeille, jotka eivät omista mittalusikoita ja osaavat lukea minun välillä ranskalaisilla viivoilla heittämiä reseptejä. Matkavinkkini niille, jotka jakavat puolestaan omansa minulle.

perjantai 13. toukokuuta 2011

Edamjuusto 700 g!

Ruoholahden K-Citymarketissa on viikonlopun ajan vielä herkkusienet tarjouksessa. Mä ostin yli kilon ja niitähän sai kolmella eurolla siis säkillisen! 




This what cooking tonite in Roihuvuori :


Marinoidut herkkusienet
herkkusieniä
valkosipulia
valkoviiniä
oliiviöljyä
tuoretta oreganoa
kuivattua chiliä
suolaa & valkopippuria
(valkoviinietikkaa)


Leikkaa herkkusienet reiluiksi lohkoiksi ja viipaloi valkosipuli ohuesti. Kuumenna laakeassa kasarissa oliiviöljyä ja kuullota siinä valkosipulit ja chili. Lisää herkkusienet, pyörittele hetken, että öljy sekoittuu sieniin ja kaada kasariin reilusti valkoviiniä. Revi sienien joukkoon runsaasti tuoretta oreganoa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna sienten hautua miedölla lämmöllä kunnes sienet pehmenevät. Niistä irtoaa nestettä, joka sekoittuu valkoviiniin ja mausteisiin. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa etikkaa ja suolaa. Tarjoile jäähdytettynä. Säilyy liemessään jääkaapissa pari päivää ja maku paranee yön yli marinoituessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti