Roihuvueren Käpy & Kantarelli jakaa ruokaa, juomaa, matkailua ja elämää kaupungissa ja vähän maallakin. Reseptini ovat kotikokeille, jotka eivät omista mittalusikoita ja osaavat lukea minun välillä ranskalaisilla viivoilla heittämiä reseptejä. Matkavinkkini niille, jotka jakavat puolestaan omansa minulle.

lauantai 14. toukokuuta 2011

Viininmaisteluruletti Osa1

Viiniä valitessa tietää yleensä haluaako valkoviinin vai punaviinin. Tämän jälkeen on ehkä jollain tietyllä rypäletuulella, tai sitten ei. Jos ei jaksa jututtaa myyjiä, on parasta tai huonoin veto luottaa etiketin ulkonäköön. Viinin valinta aloittelevalle harrastajalle on siis varsinaista rulettia.

Tässä sarjassa valitsen viinin etiketin perusteella ja maistan sen. Ja sitten juon sen, jos se on hyvää.

Tänään Alkosta tarttui puna- ja valkoviinit, joista lähestyvien Euroviisujen finaalin kunniaksi korkkaan italialaisen chiantin, onhan Italia taas mukana pitkästä aikaa.


Rocca delle Macìe Vernaiolo - Italialainen chianti vm. 2009

Etiketin matta sininen houkutti Alkossa jo kaukaa; päätin että raahaan viinin kotiin ja tallennan sen sinisen sävyn maalatakseni joku päivä jonkun seinistä sellaiseksi. Tajusin kotona, että se sininen onkin sama keittiön pöytäni sininen, joten sisustuksellisesti se olisi vähän torta på torta. Viinin nimen fontti on hieno ja kullattuna se saa tämän viinin näyttämään todella arvokkaalta.


Maultaan Rocca delle Macìen Vernaiolo on pippurinen, tuhti, tanniininen ja hapokas. Ei mikään juopotteluviini, ehkä sellaisenaan loppuillan maailmanparannukseen.
Tummalle suklaalle, vahvoille juustoille, lampaalle, riistalle, paahdetuille juureksille, ankalle... aa kauhee luetella kaikkia herkkuruokia, tulee nälkä!


Mitä alkoi tekemään mieli : lampaan karetta suklaapunaviinikastikkeella uunissa paahdettujen juuresten kera
Roihuvuren käpypisteet : *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti